למילוי עוגת הגבינה:
- 113 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 3 כפות סוכר מגורען
לבלילת המאפינס:
- תרסיס שמן
- ¾1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס קמח תירס
- 3/4 כוס סוכר מגורען
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 3/4 כוס חמוציות
- 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מקציפים יחד את גבינת השמנת, השמנת החמוצה והסוכר המגורען בקערה קטנה, עד לאיחוד טוב. מעבירים לשקית בינונית שניתנת לסגירה ושומרים במקרר עד השימוש.
2. משמנים תבנית מאפינס בתרסיס השמן. מערבבים את הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית.
3. טורפים יחד את החלב, השמן, הווניל והביצים בקערה גדולה.
4. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים, עד לאיחוד טוב ולקבלת תערובת חלקה. מקפלים פנימה בעדינות את החמוציות.
5. ממלאים כל שקע מאפין בבלילה בגובה שלושת רבעי. חותכים את פינת שקית הניילון. מכניסים את הקצה למרכז כל שקע ותוחבים מעט ממילוי עוגת הגבינה פנימה.
6. מפזרים מעל החלק העליון של כל שקע כפית סוכר. אופים עד לקבלת גוון שחום-זהוב וקיסם שננעץ פנימה יוצא נקי (לא במרכז גבינת השמנת), במשך 14-16 דקות. מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.