רכיבים
- 3 כפות (38 גרם) סוכר חום
- 1 כף (¼6 גרם) קינמון
- 3/4 כוס (187 גרם) חמאת מרוככת
- 1 כוס (200 גרם) סוכר מגורען
- 2 ביצים
- 2 כוסות (250 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית (½2 גרם) סודה לשתייה
- 1/2 כפית (2 גרם) מלח
- 1 כוס (245 גרם) חלב חמוץ (1 כף מיץ לימון מהולה עם חלב בכוס מדידה)
- 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הסוכר החום והקינמון. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים ומקציפים, עד לקבלת תערובת אוורירית.
3. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
4. מוסיפים את החומרים היבשים והחלב החמוץ, לסירוגין, לתערובת החמאה-סוכר-ביצים, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.
5. מעבירים שליש מכמות הבלילה לתבנית קפיצית עגולה ומשומנת, עם קוטר של כ-20 ס"מ. מפזרים מעל חצי מתערובת הקינמון. יוצקים עוד שליש מכמות הבלילה למעלה ואז את שארית תערובת הקינמון ומעל את שארית הבלילה.
6. אופים במשך כ-50-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות.