לעוגה:
- 4 ביצים גדולות
- 320 גרם סוכר לבן
- 200 מ״ל שמן קנולה
- 400 מ״ל שמנת חמוצה 15%
- קורט מלח
- 100 גרם קקאו איכותי, מנופה
- 220 גרם קמח לבן, מנופה
- 10 גרם אבקת אפייה
לדובדבנים:
- 1 סלסלת דובדבנים
- 50 גרם שוקולד מגורר (ניתן ליצור בעזרת קולפן)
לקצפת:
- 1 מכל שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
לדובדבנים המסוכרים:
- 100 גרם דובדבנים מגולענים
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כף ברנדי/רום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות. בקערה מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח במשך 5 דקות, במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת אוורירית.
2. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה.
3. מוסיפים את השמנת החמוצה.
4. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (ולא יותר).
5. יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס״מ, המשומנת היטב.
6. אופים במשך 35-50 דקות, תלוי בעוצמת התנור וסוג התבנית.
7. מצננים את העוגה במשך 10 דקות. מניחים צלחת מעל והופכים.
8. מצננים ומכינים את הדובדבנים המסוכרים: בקערה קטנה מערבבים את הדובדבנים המגולענים, הסוכר והברנדי. משהים חצי שעה לספיגת טעמים.
9. מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
10. מחלקים ל-2 חלקים. מוסיפים חצי אחד למלית הדובדבנים וחצי שני לציפוי מעל העוגה.
להרכבה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה. ממלאים במרכז (בחור של התבנית) קצפת דובדבנים, אפשר עם שקית זילוף. מורחים קצפת נקיה מעל, מקשטים בדובדבנים טריים ושוקולד מגורר ומגישים.