לבצק:
- 10 גרם שמרים יבשים + 1 כף מים + 1 כף סוכר
- 500 גרם קמח לבן, מנופה
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 120 גרם סוכר לבן
- קורט מלח
- 200 מ״ל חלב בטמפרטורת החדר
למלית הגבינה:
- 2 חבילות (500 גרם) גבינה יבשה טוב טעם / טבורוג
- 150 גרם סוכר לבן
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית מחית וניל (אם אין, מחליפים בסוכר וניל)
- 1 ביצה
לפירורים:
- 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם סוכר לבן
- 80 גרם קמח לבן, מנופה
- 20 גרם שקדים טחונים (אם אין, אפשר להחליף בקמח)
- ביצה טרופה - לזיגוג
- אבקת סוכר - לפידור
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מניחים את השמרים, כף המים וכף הסוכר. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות עד להיווצרות קצף ובועות.
2. מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הבצק, מלבד החלב. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את החלב עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. הוא יהיה מעט דביק. מערבלים בסך הכל במשך 10 דקות (שמים טיימר).
3. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לכדור ומשמנים מכל הצדדים. מחזירים לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה-שעה וחצי.
4. לבינתיים, מכינים את מלית הגבינה ואת הפירורים: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי מלית הגבינה. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הפירורים לפירורים דקים ושומרים בקירור.
5. מחממים תנור ל-175 מעלות. כשהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו), מחלקים ל-2 חלקים שווים (רצוי לשקול) ומרדדים כל חלק למלבן דק.
6. מיישרים בצדדים ומזלפים במרכז המלבן את מלית הגבינה. חותכים לרצועות בצדדים. חשוב לשמור על רוחב מלבן של 25 ס״מ. סוגרים מעל מלית הגבינה, בכל פעם רצועה מצד אחר.
7. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפיה ומתפיחים במשך שעה, מכוסה.
8. מורחים ביצה טרופה, מפזרים פירורים לאורך הפס ואופים במשך 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור). הפס מוכן כשהוא זהוב גם בתחתית.
9. מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.