רכיבים
- 12 כפות (170 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות (270 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען
- 3 ביצים גדולות (170 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס (210 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב 3%
- 340 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בעזרת תרסיס שמן.
2. בקערת המערבל החשמלי, טורפים את החמאה, הסוכר החום והסוכר המגורען, עד לקבלת בלילה רכה ואוורירית, במשך כ-4 דקות.
3. מוסיפים את הביצים - אחת אחת, תוך ערבוב, עד לאיחוד טוב ומגרדים את הקערה היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח למרכיבים הרטובים ומערבבים לשילוב. מוסיפים את החלב ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את שארית תערובת הקמח ומערבבים לאיחוד. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
5. שופכים את הבלילה לתבנית. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, במשך 35-40 דקות. מצננים במשך 15 דקות בתוך התבנית.