זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
- שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, מלבד השמן, עד לקבלת בצק ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות.
2. יוצרים כדורים שווים מהבצק ומסדרים אותם בקערה משומנת. נותנים להם לנוח במשך 15 דקות נוספות.
3. מחממים מחבת טפלון משומנת קלות. בידיים משומנות, לוקחים כדור בצק, משטחים אותו מניחים במחבת, מטגנים 10 שניות, ובמקביל משטחים את כדור הבצק הבא. הופכים את המופלטה שבמחבת ועליה מניחים את המופלטה החדשה. מטגנים 10 שניות ובינתיים משטחים מופלטה נוספת. הופכים את המופלטות שבמחבת, מניחים עליהן את המופלטה החדשה וכך חוזרים על הפעולה עד ש-20 מופלטות מיטגנות ביחד.
4. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם דבש וחמאה.