רכיבים
- 2/3 כוס סוכר חום דחוס
- 2/3 כוס רוויון, רצוי דל שומן
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 2/3 1 כוסות (215 גרם) קמח מלא - לאחר ניפוי
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 2 תפוחים גדולים ומתוקים בקליפה אדמדמה, מקולפים ומגורדים או חתוכים לקוביות
לשטרויזל:
- 3 כפות שיבולת שועל אינסטנט
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 1 כף סוכר חום
- 21 גרם חמאה ללא מלח, קרה מאוד או קפואה
- קמצוץ קטן של מלח
לקרם היוגורט:
- 1/2 כוס יוגורט יווני מופחת שומן
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה:
הכנת העוגה:
1. במיקסר עם קערה גדולה או בעזרת מערבל ידני, מקציפים את הסוכר החום, הרוויון, השמן, תמצית הווניל והביצים - במשך 30 שניות עוד עד לאיחוד טוב של החומרים.
2. בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטריפה ידנית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, המלח והג'ינג'ר.
3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נטמע בפנים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ מרוססת בשמן או משומנת קלות.
הכנת השטרויזל:
5. בקערה קטנה, מערבבים את כל מרכיבי השטרויזל עד לקבלת מעין בצק פירורי. מפזרים הכל בשכבה אחידה על הבלילה שבתבנית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים עליו. לאחר האפייה, מצננים את התבנית במשך 10 דקות על רשת תבנית ורק אז מחלצים ממנה את העוגה.
הכנת קרם היוגורט:
7. במיקסר על מהירות בינונית, מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת רכה.
מגישים את העוגה חמה או בטמפרטורת החדר עם כף מהקרם על כל פרוסה.