לעוגה:
- 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
- 1 כפית מחית וניל - לא חובה
- 1 כוס שמן (240 מ"ל)
- קורט מלח
- 1 כוס חלב פרה או חלב שקדים טרי (240 מ"ל)
- 1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)
- ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)
לשיוש:
- 5 כפות גדושות ממרח אגוזי לוז / פסק זמן (ממסים במשך 30 שניות)
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ״ל שמנת מתוקה / קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר יבשה, מקציפים את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר, המלח והווניל - במשך 10 דקות, עד לקבלת קצף תפוח מאד.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ובזרם דק מאד מוזגים את השמן, תוך כדי הקצפה בזרם איטי. מוסיפים את החלב והמים ומערבלים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בזריזות לתערובת אחידה ללא גושים.
3. לוקחים רבע מכמות התערובת, מוסיפים לה את ממרח האגוזים ומערבבים בזריזות לאיחוד.
4. מעבירים את התערובת הבהירה לחצי מגובה התבנית (3 תבניות אינגליש קייק / תבנית בבקה משומנת + תבנית אינגליש קייק). מוסיפים את תערובת השוקולד ומשרבטים עם קיסם, ליצירת דוגמת שיש.
5. אופים במשך 40 דקות. (בודקים בעזרת שיפוד / קיסם. הוא צריך לצאת עם פירורים לחים).
6. לבינתיים, מכינים את הציפוי: ממסים את קרם הקוקוס / השמנת המתוקה עם השוקולד המריר, בפולסים קצרים במיקרוגל, עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מזלפים מעל העוגה.
הערה חשובה:
1. האפיה תלויה בסוג התבנית. בשימוש בתבנית אינגליש קייק, בודקים לאחר 20 דקות ובתבנית בבקה, לאחר 30 דקות. חשוב לעקוב אחר זמני האפיה ולהכיר היטב את התנור.