רכיבים
- 1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
- 1/2 כוס סוכר קוקוס
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס חמאת שקדים
- 1 כוס חלב שקדים לא ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס + 2 כפות קמח כוסמין מלא, מנופה, מחולק
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית זנגביל טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח ים
- ½1 כוסות אוכמניות קפואות שהופשרו
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית טורפים יחד את רסק התפוחים, סירופ המייפל, סוכר הקוקוס, חמאת השקדים, חלב השקדים ותמצית הווניל - עד לקבלת תערובת חלקה.
3. בקערה גדולה, משלבים כוס אחת מקמח הכוסמין, את שיבולת השועל, הקינמון, אבקת האפייה, הזנגביל, אגוז המוסקט, הפלפל האנגלי, הסודה לשתיה והמלח.
4. שופכים את החומרים הרטובים ליבשים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד לשילוב טוב.
5. בקערה קטנה, משלבים את האוכמניות עם 2 כפות מקמח הכוסמין הנותר. מקפלים בעזרת מרית גומי את האוכמניות והפיסטוקים הקצוצים לבלילת העוגה. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה.
6. אופים את העוגה עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי, במשך 55-60 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.