לבצק הבריוש:
- 1 כוס חלב חם
- 2 כפות סוכר
- 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים מיידיים
- 1 ביצה
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
- 30 גרם חמאה מרוככת
למילוי:
- 120 גרם מאה מרוככת
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף קינמון
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 מקלות קינמון
- 2 כפיות קינמון
- 15 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מניחים את החלב, הסוכר והשמרים ונותנים להם לעמוד יחד במשך 5 דקות עד שהתערובת מעלה קצף.
2. מוסיפים לקערה את הקמח והמלח, מפעילים את וו הלישה ומוסיפים בהדרגה את הביצה והחמאה. לשים במשך 5 דקות עד שהבצק כבר לא נדבק לדפנות (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים 1-2 כפות קמח).
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך לילה שלם או מתפיחים במשך שעה בטמפרטורת החדר. אם התפחתם במקרר, אפשרו לבצק להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתתחילו לעבוד עליו.
4. עד שהבצק יהיה מוכן לעבודה, מערבבים בסיר את כל מרכיבי הסירופ מלבד החמאה ומבשלים במשך 10-15 דקות עד שמתקבל מרקם סמיך שמזכיר מייפל. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
5. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כ-1 ס"מ, ומורחים עליו את החמאה של המילוי (120 גרם). בכלי קטן, מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל יחד עם אגוזי הפקאן הקצוצים.
6. מגלגלים את הבצק לרול מהודק ואז פורסים אותו לפרוסות בעובי של 4-5 ס"מ.
7. בתבנית מלבנית, יוצקים מחצית מכמות הסירופ ומסדרים מעל את שבלולי הבצק עם מעט רווח ביניהם, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
8. יוצקים את הסירופ שנותר על שבלולי הבצק ואופים במשך 20-30 דקות עד שהמאפים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מצננים מעט ומגישים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות