רכיבים
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חמאה לא מלוחה, שנמסה והתקררה
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון ביצה גדול
- 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
- 3 כפיות גרידת לימון טריה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית לימון
- אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את הקמח, הסודה לשתיה והמלח, מערבבים ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מניחים את החמאה המומסת ומקציפים פנימה את הסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה והחלמון, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תמציות הווניל והלימון, מיץ הלימון וגרידת הלימון. מוסיפים פנימה את התערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת בצק. במידת הצורך, משתמשים בידיים בכדי לאחד אותו. מקררים למשך שעתיים עד 4 שעות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה לעוגיות בנייר פרגמנט. ממלאים קערה באבקת הסוכר.
מרדדים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים בגודל 2.5 ס"מ ומגלגלים אותם באבקת הסוכר, לציפוי מלא. מניחים את הכדורים על תבנית האפיה המוכנה במרחק של 5 ס"מ זה מזה. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז לא מתנועע. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין טרם ההגשה.