רכיבים
- 115 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח לבן, מנופה
- 3/4 כוס פיסטוקים קצוצים
- 1/4 כפית מלח
- סוכר לפי הצורך
- 1/3 כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
1. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר החום עד לקבלת קצף קל ואוורירי, במשך 4 עד 5 דקות.
2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד, במשך דקה נוספת. מוסיפים את הקמח, הפיסטוקים והמלח ומערבבים עד לשילוב מלא.
3. מניחים את הבצק בצד הארוך של נייר אפיה. הבצק יהיה דביק, לכן משתמשים בנייר כדי לגלגל אותו לצורת בול עץ מעוגל.
4. לאחר יצירת בול העץ, מוודאים שהבצק עטוף לחלוטין בנייר האפייה. מקררים לפחות שעתיים או עד לילה. (הערה: ניתן להקפיא את הבצק בנקודה זו עד שלושה חודשים.)
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בשני גליונות נייר אפייה.
6. פורסים את הבצק לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ. משאירים לפחות 2.5 ס"מ בין עוגיה אחת לשניה, כדי לאפשר מקום לתפיחה.
7. אופים את העוגיות עד שהן מזהיבות מעט בקצוות, במשך 8 עד 10 דקות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.