לבצק:
- 2/3 כוס (127 מ"ל) חלב
- 2 כוסות (316 גרם) קמח, מנופה
- 3/4 כוס (85 גרם) קמח מלא, מנופה
- 1/3 כוס (71 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפות שמרים אינסטנט
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית קינמון
- 2 בננות בינוניות בשלות (240 גרם), מעוכות למחית
- 1 ביצה גדולה (57 גרם)
- 1 חלמון ביצה גדול (22 גרם)
למילוי:
- 1/2 כוס (115 גרם) שמנת מתוקה
- 85 גרם חמאה ללא מלח
- 1/2 כוס (106 גרם) סוכר חום בהיר
- 142 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
לשטרויזל:
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח, מנופה
- 1/4 כוס (53 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפות (11 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כפית מלח ים
- 71 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 בננה בשלה בינונית (120 גרם), קצוצה דק
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. בסיר קטן, מחממים את החלב על אש בינונית עד שהוא רק חם למגע (כ-35 מעלות), כ-2 דקות. אם צריך, נותנים לחלב להתקרר לפני שממשיכים.
2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במהירות נמוכה את הקמח, הקמח המלא, הסוכר החום, השמרים, המלח והקינמון. מוסיפים את החלב החם, הבננות, הביצה והחלמון וממשיכים לערבב במהירות נמוכה במשך 3 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומערבבים במשך 2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך שעה. הבצק לא יכפיל את גודלו, אך ייראה נפוח במידה ניכרת.
הכנת המילוי:
3. במקביל, בסיר בינוני מערבבים את השמנת, החמאה, הסוכר החום, השוקולד והווניל, ומבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, במשך כ-3 דקות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים והסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומעבירים לקערה בינונית לצינון, כדי שהתערובת תקבל מרקם נוח למריחה.
הכנת השטרויזל:
4. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר החום, אבקת הקקאו והמלח. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם מרית סיליקון עד שהעיסה הופכת לפירורים לחים. בעדינות מערבבים פנימה את חתיכות הבננה.
הרכבת הבבקה:
5. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק בגודל 22X12 ס"מ, ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X45 ס"מ.
6. יוצקים את תערובת המילוי על מרכז הבצק ובעזרת מרית מורחים אותה באופן שווה על פני המלבן כולו. מפזרים מעל 3/4 מכמות השטרויזל.
7. אוחזים באחד הצדדים הקצרים של מלבן הבצק, ומגלגלים לרולדה מהודקת עד כמה שניתן. בעזרת סכין חדה, חוצים לאורך את הרולדה, וקולעים את שני החצאים הארוכים לצמה (המילוי נוזל ומלכלך הכל? אל פחד! המשיכו).
8. מניחים את הצמה בתבנית המוכנה, מפזרים מעל את השטרויזל שנותר, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה של 35-45 דקות, עד שהבצק נפוח באופן משמעותי.
9. לקראת סוף זמן ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהעוגה משחימה יפה מלמעלה (האינדיקציה הטובה ביותר שהעוגה מוכנה היא שהטמפרטורה הפנימית שלה היא כ-93 מעלות). נותנים לעוגה לשבת בתבנית במשך 20 דקות לפני שמחלצים אותה משם בעדינות, מעבירים לרשת ומצננים אותה לחלוטין.