זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבסיס:
- 300 גרם קמח, מנופה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה
- 1 ביצה בגודל L
למילוי:
- 1 חבילת פודינג וניל
- 250 גרם גבינה לבנה
- 2 ביצים
- 2 כפות אבקת סוכר / סוכר
לציפוי:
- 1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה
- 2 כפות פודינג
- 2 כפות גבינת שמנת
- פרוסות תותים / כל פרי אהוב אחר
אופן הכנת פאי גבינה ותותים:
1. במיקסר, שמים את כל מרכיבי הבסיס מלבד הביצה ומעבדים יחד. ברגע שמתחיל להתקבל בצק בעל מרקם פירורי, מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
3. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
4. מרפדים עם הבצק תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, ויוצקים מעל את המילוי.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפאי והמילוי אפויים היטב.
6. מקציפים יחד את מרכיבי הציפוי, מלבד התותים, עד לקבלת קצפת יציבה. מקשטים את הפאי בקצפת, מסדרים מעל את פרוסות התותים ושומרים במקרר עד להגשה.