רכיבים
- 2 גליונות בצק עלים
- 200 גרם תערובת להכנת פנקייק
- 1 ביצה
- 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 30 גרם סוכר
- קמח מנופה למשטח העבודה
- שמן לטיגון עמוק
לקישוט:
- שוקולד מומס
- פיסטוקים מרוסקים, גרגרי פלפל ורוד, פירות מיובשים קצוצים, פטל מיובש בהקפאה
אופן ההכנה:
1. מפשירים את הבצק לטמפרטורת החדר.
2. בקערה, מערבבים היטב את תערובת הפנקייק, הביצה, החמאה והסוכר עד לקבלת בצק אחיד.
3. על משטח עבודה נקי, מפזרים קמח, ומרדדים מעל את הבצק לריבוע דק. במרכזו, מניחים את בצק העלים ומקפלים את שולי הבצק התחתון על העליון. מרדדים הכל יחד למרובע דק וחוזרים על הפעולה 3 פעמים (ראו וידאו).
4. בעזרת 2 טבעות חיתוך - אחת גדולה ואחת קטנה, קורצים 5-6 עיגולים מהבצק, וקורצים עיגול קטן ביותר במרכז כל עיגול בצק, לקבלת דונאטס.
5. במחבת או סיר גדול, מחממים 5 ס"מ שמן (רצוי לבדוק שהשמן הגיע ל-170 מעלות), מורידים בזהירות את עיגולי הבצק לשמן החם ומטגנים אותם משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום-זהוב יפה.
6. טובלים כל קרונאט בשוקולד המומס ומקשטים בתוספות.