לקראת ט"ו בשבט, מדור משפחה מגיש מתכון מתוק במיוחד המורכב מצימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש וקרם וניל.
מרכיבים לכ-20 יחידות
החומרים לבצק:
* 3½ כוסות קמח לבן מנופה (500 גר)
* 1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
* 1 שקית משפר אפייה
* ½ כוס סוכר לבן (100 גר')
* 2 ביצים (מס' 2)
* ¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
* עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)
החומרים למלית:
* 1 כוס צימוקים
* 1 כוס שקדים פרוסים
* 3 כפות רום או ברנדי
* ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
* 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
* 1 כפית קינמון
* 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
* אבקת סוכר או סירופ סוכר.
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
2. משהים בקערה מכוסה כשעה.
3. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
4. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ) מורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
1. 1 כפית קינמון
2. אגוזי מלך קצוצים
3. משמשים חתוכים.
4. תערובת צימוקים ושקדים.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ).
6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.
מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.