רכיבים
- 10-12 פתי בר
- 4 כפות סוכר
- 60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 450 גרם גבינת שמנת
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כוס שמנת מתוקה
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות פטל טרי או קפוא
- 3 כפות סוכר
אופן הכנת עוגת גבינה עם קומפוט פטל:
1. בקערת מעבד מזון, טוחנים את הפתי בר עם כף סוכר, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד.
2. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ, ומהדקים אותה לתחתית באופן שווה. מקפיאים למשך 10 דקות.
3. מנקים במגבת נייר את קערת מעבד המזון, ומניחים בפנים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר, השמנת המתוקה, גרידת הלימון ותמצית הווניל. טוחנים היטב לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת על הקלתית שבתבנית, ומחליקים מלמעלה ובצדדים. מעבירים למקרר למשך 2-3 שעות להתייצבות.
4. במקביל, בסיר קטן, מערבבים 1 כוס פטל עם 3 כפות הסוכר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, מידי פעם מערבבים, עד שמתקבל רוטב סמיך עם גושי פטל רכים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את כוס הפטל הנותר. מניחים בצד לקירור למשך 30 דקות לפחות. יוצקים את הקומפוט על העוגה ומגישים (שומרים בקירור עד ההגשה).