רכיבים
- 120 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 חלבונים
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
לגנאש השוקולד:
- 1 כוס שוקולד חלב / מריר קצוץ
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנת עוגיות מילאנו:
מתכון ל-20 עוגיות
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. על כל נייר מציירים בעיפרון 20 עיגולים בקוטר 4 ס"מ, במרווחים של 5 ס"מ לפחות בין עיגול לעיגול, והופכים את הניירות, כך שהצד עליו צוירו העיגולים יהיה למטה (אתם לא רוצים עופרת בעוגיות שלכם).
2. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה, מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ורך, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את תמצית וניל ומעבדים עוד דקה.
3. בהדרגה, מוסיפים את החלבונים וממשיכים לעבד במשך 2-3 דקות, עד לשילוב מלא. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עוד 1-2 דקות.
4. מעבירים את הבלילה לשקית זיפלוק (שקית ריצ'רץ') גדולה, וגוזרים 5 ס"מ מהקצה של אחת הפינות התחתונות של השקית. מזלפים מהבלילה שכבה דקה, עד שכל 40 העיגולים מלאים.
5. אופים במשך 9-11 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
6. הכנת הגנאש: כשהעוגיות מתקררות, מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה על אש בינונית, ויוצקים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים 30-45 שניות, ולאחר מכן מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
7. לאחר שהעוגיות התקררו, מניחים כף גנאש במרכז כל עוגייה (על החלק שבזמן האפייה היה כלפי מטה), וסוגרים עם עוגייה נוספת. לוחצים בעדינות כך שהגאנש יתפשט גם לקצוות. מאחסנים את העוגיות במיכל אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים.