רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1 כוס קמח, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 60 גרם חמאה, מומסת
- 1 חלמון ביצה גדול
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- 1 כוס מים רותחים
אופן הכנת עוגת פודינג שוקולד עם פאדג' חם:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית בגודל 20X20 ס"מ. מערבבים 1/2 כוס סוכר עם 1/4 כוס אבקת קקאו ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, 1/2 כוס הסוכר הנותר, 1/4 כוס אבקת הקקאו הנותר, אבקת האפייה והמלח. בקערה בינונית, מערבבים את החלב, החמאה המומסת, החלמון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים אותה לקערת החומרים היבשים. מערבבים היטב לאיחוד מלא, ומוסיפים את השוקולד צ'יפס לבלילה שתתחיל להתקשות.
3. בעזרת מרית, יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את תערובת הסוכר ואבקת הקקאו שנשמרה בצד ויוצקים מעל באופן שווה את המים הרותחים.
4. אופים במשך 22-24 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה נסדק, הרוטב מבעבע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת במשך 10 דקות ומגישים חם לצד גלידת וניל קרה.