רכיבים
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 כוס קמח חיטה מלאה, מנופה
- 10 תמרים, קצוצים דק
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר (לא חובה - אפשר להחליף ב-2 תמרים נוספים)
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס שמן קוקוס, מומס
- 1/2 כוס רסק תפוחים, עדיף לא ממותק
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כוסות שוקולד מריר קצוץ
- 1/3 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים
- 226 גרם שוקולד חלב / שוקולד מריר, מומס
- 1 כוס גרעיני דלעת
- 15 גרם חמאה / מרגרינה או 1 כף שמן קוקוס
- 1 כפית סירופ מייפל
- קפה נמס
אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד וגרעיני דלעת קלויים:
מתכון ל-24-30 עוגיות
צפו באופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת שועל, קמח, קמח חיטה מלאה, סוכר חום, תמרים קצוצים, סודה לשתייה, מלח, קינמון, שמן קוקוס מומס, רסק תפוחים, ביצים ותמצית וניל - עד לקבלת עיסה לחה ואחידה.
3. מוסיפים לקערת הבצק את השוקולד הקצוץ ופתיתי הקוקוס ומערבבים.
4. יוצרים מהעיסה 24-30 כדורים בגודל של כ-1/2 1 כפות בצק לכל עוגייה, מסדרים בתבנית ברווחים שווים ומועכים קלות לעיגול בעובי 1 ס"מ.
5. אופים במשך 10-12 דקות, ומצננים על רשת.
6. מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את גרעיני הדלעת והמייפל, עד שהגרעינים קלויים ומקורמלים קלות.
7. טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס או מזלפים אותו עליהן, מניחים מעל מעט מגרעיני הדלעת ועליהם מפזרים מעט קפה נמס. ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.