רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כוס חלב
- 4 כפות חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קפה מבושל חם או 1 כוס מים חמים
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת שוקולד עשירה במחבת:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות מחבת בקוטר 23 ס"מ המתאימה לאפייה בתנור.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הסוכר, הסוכר החום, הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח. בקערה בינונית, מערבבים יחד היטב את השמנת המתוקה, החלב, החמאה ותמצית הווניל.
3. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת החומרים היבשים, ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים למחבת ומשטחים לשכבה אחידה.
4. יוצקים את הקפה או המים החמים על הבלילה (לא מערבבים!) ומעבירים את המחבת לתנור. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה אפויה בקצוות אך המרקם באמצע מזכיר מעט ג'לי או פנים של סופלה (מנערים בעדינות את המחבת ובודקים אם מרכז העוגה רוטט מעט).
5. מצננים 10 דקות לפני ההגשה, מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים מיד לצד כדורי גלידה ו/או פירות טריים.