רכיבים
- 1/4 1 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 תפוח
- לציפוי השטרויזל:
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס שיבולת שועל
- 45 גרם חמאה
- 1/2 כפית קינמון
אופן הכנת פנקייק ושטרויזל:
רגע לפני: שטרויזל הוא ציפוי פירורים שמוסיפים על לחמים, מאפים ועוגות לשדרוג. ומעכשיו - גם על פנקייקס.
1. הכנת השטרויזל: בקערה בינונית, מערבבים את הסוכר החום, הקמח, שיבולת השועל והקינמון. בעזרת מזלג, מועכים את החמאה בתוך התערובת יבשה, עד לקבלת פירורים. מניחים בצד.
2. הכנת בלילת הפנקייק: בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים עד לאיחוד מלא.
3. מקלפים את התפוח, חותכים לקוביות, מוסיפים לבלילת הפנקייק ומערבבים היטב.
4. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, לכל פנקייק, יוצקים 1/4 כוס מהבלילה, מוסיפים 2 כפות מציפוי השטרויזל, מטגנים במשך 2-3 דקות, הופכים עד להזהבה-השחמה יפה משני הצדדים.