רכיבים
- 225 גבינת שמנת
- 113 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד לבן קצוץ
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 6 כפיות ריבת פטל ביתית או קנויה (חפשו קונפיטורה פטל)
- לבסיס:
- 1 כוס ביסקוויטים מרוסקים
- 113 גרם חמאה
אופן הכנת עוגת גבינה ללא אפייה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, וממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בסיר כפול.
2. מערבלים במערבל ידני את הגבינה, החמאה, הסוכר ותמצית הווניל לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד המומס ולבסוף מוסיפים את הקצפת.
3. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים, וממלאים את השקעים במחצית מכמות תערובת הגבינה, מעל כל אחד מניחים חצי כפית ריבת פטל, ולבסוף מחלקים בין השקעים את המחצית השנייה של תערובת הגבינה.
4. הכנת הבסיס: ממיסים את החמאה ומערבבים יחד עם הביסקוויטים המרוסקים. ומניחים כף מהבסיס על כל שקע עם תערובת גבינה וריבת פטל.
5. מקפיאים במשך שעה לפחות, מחלצים בזהירות את העוגות האישיות מהתבנית, הופכים כך ששכבת הביסקוויטים תהיה למטה, ומגישים מיד.