רכיבים
- לעוגיות:
- 110 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס קמח
- לציפוי:
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 55 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות קוקוס טחון
- 250 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
הכנת בסיס העוגיות:
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה והסוכר בעזרת כף עץ או מיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל והמלח, ולבסוף מוסיפים את הקמח, עד לקבלת בצק אחיד. היזהרו מלישת יתר שפוגעת במרקם של הבצק הפריך.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 0.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ובתוכם עיגול נוסף בקוטר 3 ס"מ - כך שיתקבלו עיגולי בצק חלולים.
4. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש במשך 8-10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. מוציאים ומצננים.
5. מפזרים את הקוקוס בשכבה אחידה בתבנית, וקולים בתנור במשך 8-10 דקות, מערבבים פעם או פעמיים, עד שהקוקוס זהוב-שחום. מוציאים ומצננים.
את שלב 4 ו-5 ניתן לבצע בו זמנית
הכנת הציפוי:
6. בסיר גדול מערבבים את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. מרגע הרתיחה, מפסיקים לערבב ונותנים לנוזל לבעבע ולקבל גוון ענברי, במשך 4-5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים מיד את החמאה, השמנת, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים.
7. מפרישים 1/4 כוס מהקרמל, ומזלפים על כל עוגייה 1/2 כפית מהקרמל.
8. מוסיפים את הקוקוס הקלוי לקרמל שנותר בסיר, ובידיים, מניחים כמות של כף אחת מתערובת הקוקוס-קרמל על כל עוגייה. מעבירים את העוגיות המצופות למקרר למשך 10 דקות.
9. במקביל, קוצצים את השוקולד וממיסים במיקרוגל או בסיר כפול (בן מארי), וטובלים את התחתית של כל עוגייה בשוקולד המומס. מחזירים את העוגיות לתבנית, אך הפוך - כשצד השוקולד כלפי מעלה. מקררים למשך 5 דקות.
10. הופכים בחזרה את העוגיות (הקוקוס כלפי מעלה), ואת השוקולד שנותר מטפטפים בפסים על העוגיות בעזרת כף או שקית ניילון עם חור בקצה. מחזירים למקרר למשך 5 דקות עד שבוע, בכלי אטום. ניתן לשמור במקפיא לאורך זמן.