רכיבים
- 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1/2 כוס דובדבנים מיובשים
- 1/2 כוס צימוקים זהובים
- 1 כוס ויסקי - עדיף בורבון (ניתן להחליף ביין אדום מתוק)
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 160 גרם חמאה / מחמאה
- 1 כוס סוכר חום בהיר
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות גרידת קליפת תפוז
- קמצוץ קינמון
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- סוכר גס לקישוט
אופן הכנת עוגת פירות:
רגע לפני: אפשר להכין את עוגת הפירות חלבית או פרווה, ולהחליף את הוויסקי ביין אדום, אך המתכון המקורי הוא הוא המוצלח ביותר וכדאי להימנע משינויים.
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
2. בסיר קטן, מרתיחים את הוויסקי, מערבבים את החמוציות, הדובדבנים והצימוקים בקערה עמידה לחום, וכשהוויסקי מבעבע, יוצקים אותו על הפירות. משהים יחד במשך 10 דקות.
3. מסננים את הפירות היבשים - מעבירים אותם לקערה אחת ושומרים את הוויסקי. מוסיפים את כל האגוזים לקערת הפירות, ומערבבים.
4. מקציפים במערבל חשמלי את החמאה והסוכר החום במשך 4-5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה, תוך כדי מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם.
5. מערבבים בקערה נפרדת את תמצית הווניל, גרידת התפוז והקינמון, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת יבשה אחידה.
6. רגע האיחוד: מערבבים את תערובת החמאה והסוכר עם הפירות וקערת הקמח, ויוצקים את הבלילה בשכבה אחת לתבנית. מפזרים מעל סוכר גס ואופים במשך 40-60 דקות, עד הזהבה.
7. סמוך לסוף האפייה, מרתיחים את הוויסקי שנותר, עד שהוא מצטמצם לרבע כוס. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הוויסקי. מצננים לחלוטין את העוגה לפני שפורסים ומגישים. ניתן לשמור במקרר בכלי אטום עד שבועיים.