רכיבים
- 1/4 2 כוסות שיבולת שועל
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 113 גרם חמאה רכה
- 1/3 כוס סוכר לבן
- 1/3 כוס סוכר חום בהיר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ (לפחות 65 מוצקי קקאו)
- 1/2 כפית מלח ים
אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל ושוקולד:
רגע לפני: קפה הוא התירוץ שלכם לנשנש עוגיות מהקופסה? לא עוד. הנה מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד פריכות ורכות שלא צריך שום תירוץ כדי לחסל אותן. טיפ: במקום שוקולד-צ'יפס תעשייתי, השתמשו בחתיכות שוקולד מריר איכותי והתוצאה תשדרג פלאים.
מתכון ל-24 עוגיות
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
• במעבד מזון או בבלנדר ידני, טוחנים עד דק 1/4 1 כוסות שיבולת שועל. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת אפייה ומעבדים יחד בפולסים קצרים.
• במערבל מזון (מיקסר), מעבדים יחד את החמאה הרכה והסוכר הלבן והחום, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
• מוסיפים למערבל המזון את שיבולת השועל הטחונה ומערבבים ידנית עד לאיחוד מלא.
• מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ושיבולת השועל שנותרה ומערבבים היטב.
• ליצירת העוגיות, מניחים 2 כפות מתערובת הבצק על נייר האפייה, במרווחים שווים, בשתי התבניות. בוזקים מעל העוגיות את מלח הים ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
• מניחים לעוגיות להצטנן מחוץ לתנור 5 דקות לפחות, ורק אחרי שעה מאחסנים אותן בכלי סגור.