רכיבים
- חמאה לשימון התבנית
- 1 כוס קמח + קמח לקימוח התבנית
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 200 גרם ממרח שקדים
- 280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 6 ביצים גדולות
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת שקדים:
רגע לפני: הקינוח הזה הוא הדרך המהירה להרשים כשאתם מארחים בבית מסיבה או מציינים אירוע סולידי, והכיבוד עליכם: מתכון לעוגת שקדים. כל מה שאתם צריכים זה מעבד מזון וכמה דקות מזמנכם. אגב, העוגה פוטוגנית להפליא.
ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ (עדיף עם ציפוי נון-סטיק שמונע את הידבקות הבלילה לתבנית).
• מחממים את התנור ל-160 מעלות, ומנפים שכבת קמח דקה על התבנית. הופכים את התבנית באוויר, טופחים על תחתית התבנית ונותנים לקמח המיותר לצנוח החוצה.
• מנפים לקערה גדולה כוס קמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
• במעבד מזון, מעבדים את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.
• חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים. מעבדים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.
• מוסיפים את תערובת הקמח למעבד המזון ומעבדים לבלילה סמיכה ואחידה.
• יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ואופים במשך שעה עד שעה ו-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, ואם לוחצים בעדינות על אמצע העוגה, המרקם מרגיש 'קפיצי'.
• נותנים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור במשך 20 דקות, ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. מעבירים בצמוד לדופן התבנית להב סכין, כך שהעוגה תיפרד מהתבנית, משחררים את התפס ומזיזים את השוליים.
• בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר, פורסים לפרוסות ומגישים מיד.