רכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 75 גרם שמרים טריים
- 300 מ"ל חלב
- 4 חלמונים
- 400 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- למילוי:
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס פרג
- לציפוי: 2 חלבונים טרופים
אופן הכנת רוגעלך ופרג:
רגע לפני: ארבע תבניות אפייה מלאות במה שאנחנו נוטים לקרוא להם, בטעות, קראוסונים. תכל'ס, זה מתכון לרוגעלך במילוי פרג שהולכים מצוין עם כוס תה או קפה חם.
• ממיסים את החמאה ומצננים.
• מעבדים ידנית או בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את החלמונים, החמאה המומסת, החלב והמלח, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
• משמנים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים עגולים שווים בגודלם, מניחים על המשטח המשומן ומכסים במגבת נקייה ומתפיחים במשך 30 דקות.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
• מערבבים היטב את המילוי: השמן, הסוכר והפרג.
• מרדדים כל כדור לעלה עגול ומורחים עליו מספר כפות מהמלית. ניתן להכפיל כמויות, אם המלית אינה מספיקה לכל הכדורים.
• מחלקים כל עיגול ל-16 משולשים (כמו פיצה) ומגלגלים לרוגעלך. מסדרים את הרוגעלך בתבניות, במרחקים שווים, מברישים כל אחד בחלבון טרוף. ניתן לפזר מעל מעט סוכר.
• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהרוגעלך מזהיבים.
• מצננים ומאחסנים בכלי אטום. הרוגעלך נשמרים היטב זמן רב בהקפאה.