רכיבים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 5 ביצים
- 1/2 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
- גרידת לימון מחצי קליפה
אופן הכנת עוגת תפוזים:
רגע לפני: מנצלים את עונת התפוזים שנמצאת כעת בשיאה כדי לסחוט מיץ טרי לעוגה טעימה וביתית: מתכון להכנת עוגת תפוזים רכה ואוורירית לבוקר רגוע של שבת.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מפרידים בזהירות את הביצים.
• מקציפים את החלמונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר.
• מנמיכים ככל הניתן את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
• בהדרגה מוסיפים גם את הקמח לקצף ונזהרים שלא להקציף יותר מידי. ניתן לערבב את הקמח עם הקצף בעזרת כף וכך יישמר המרקם האוורירי.
• מעבירים את תערובת הקצף לקערה אחרת, שוטפים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
• מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת הסמיכה יותר, משמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ ויוצקים לתוכה את התערובת.
• מכניסים לאפייה במשך 25-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!