רכיבים
- 6 תפוחי עץ גראנד סמית
- 1/2 1 כוסות קמח
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס צימוקים כהים
- 1/2 כוס מיץ תפוחים
- 1 אבקת אפיה
- לפירורים:
- 3/4 כוס קמח
- 1/4 כוס קוואקר
- 1 כוס סוכר חום
- 50 גרם חמאה
אופן הכנת עוגת תפוחים ופירורים:
רגע לפני: העוגה שמציעה כל מה שעוגה טובה וביתית יכולה להציע: מתכון לעוגת תפוחים ופירורים עם קינמון וצימוקים בטעם מיוחד, מרקם נפלא וריח ממכר שימיס את כולם.
• מקלפים את תפוחי העץ ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
• מפרידים בזהירות את הביצים.
• בקערה א' מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר, ובקערה ב' מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותר.
• מוסיפים לקערה ב' את השמן, התפוחים המגורדים, הקמח, אבקת האפייה, הצימוקים והקינמון ומערבבים בתנועת קיפול, עד לקבלת בלילה אחידה.
• מוסיפים לבלילה שבקערה ב' את החלבונים המוקצפים ומערבבים יחד היטב. תוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוחים.
שימו לב: את העוגה ניתן לאפות בתבנית אינגלישקייק או כמאפינס אישי. במידה ובחרתם באופציית המאפינס, אל תערבבו יותר מידי את תערובת הבצק, כדי שהמאפינס לא יצאו דחוסים וכבדים.
• מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק או לתבניות מאפינס אישיות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
הכנת הפירורים:
• מערבלים בקערת מיקסר בעל להב פלדה את החמאה (כדאי לחתוך אותה קודם לקוביות, כדי להקל על העיבוד), הסוכר, הקמח והקוואקר, עד שמתקבל בצק בעל מרקם פירורי.
• מניחים שכבת פירורים על כל תבנית או מאפינס אישי.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 50 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והעוגה נאפית היטב מבפנים (אם נועצים קיסם, הוא יוצא יבש).
אופן ההגשה: חותכים לפרוסות ומגישים לצד כוס תה חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!