רכיבים
- 3/4 1 כוסות קקאו
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- כוס שוקולד-צ'יפס
- לציפוי הגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה / קצפת ריץ'
אופן הכנת פאדג' שוקולד בציפוי גנאש:
רגע לפני: מתכון מנצח לקינוח בטעם עשיר ומרקם פאדג'י נימוח ועסיסי, מצופה גנאש שוקולד נדיב. כדור גלידת וניל הוא משלים נפלא לצד ריבוע מהפאדג'.
שימו לב: את ציפוי הגנאש מניחים על העוגה בעודה חמה, לכן יש לתזמן את סיום הכנת הגנאש עם רגע יציאת העוגה מהתנור.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר אחת, אותה מוסיפים בהדרגה.
• לאחר שהקצפת מעט מתייצבת, מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כבדה וחלקה.
• מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ויוצקים אליה את התערובת.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך לא יותר מ-35 דקות! חשוב להקפיד על כך, כדי לשמור על המרקם הייחודי של עוגת הפאדג' -רך ולא אפוי לגמרי, בשונה מעוגת שוקולד רגילה.
• הכנת הציפוי: מחממים את קצפת הריץ' בסיר (אם משתמשים בשמנת - מביאים לרתיחה), קוצצים גס את השוקולד וממיסים בקצפת. מערבבים עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק.
• מניחים את הציפוי החם על העוגה שיצאה מן התנור, ממתינים שהיא תצטנן מעט וחותכים לריבועים.
אופן ההגשה: עוגת הפאדג' היא פרווה לחלוטין, מה שהופך אותה לקינוח מצוין לסעודות שבת וחג, לצד כדור גלידת וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!