רכיבים
- 2/3 כוס קמח
- 1.5 כוסות חלב
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 1 קופסת גבינה לבנה 250 גרם
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
• הכנת הבלינצ'ס: מערבבים היטב בקערה בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הבלינצ'ס: הקמח, החלב, הביצים, השמן, הסוכר וקורט מלח.
• משמנים קלות את המחבת (ניתן טבול נייר סופג בשמן ולשמן בעזרתו את המחבת) ומחממים.
• כשהמחבת חמה, יוצקים 1/2 מצקת מן הבלילה, ומטים את המחבת בתנועות סיבוביות קלות, כדי שהתערובת תתפשט על כל שטחה. מוציאים את החביתיה כשהיא זהובה, ומכניסים תערובת חדשה. מידי פעם משמנים עוד קצת את המחבת. כך עד לסיום כל התערובת.
• הכנת הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה וכשהיא מתייצבת מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת יתר מרכיבי המלית. מערבבים בתנועות קיפול עדינות.
• הרכבת העוגה: על כלי הגשה עגול, מניחים שני עלי בלינצ'ס, אחד על השני, ומורחים מעל שכבה של קצפת. מניחים מעליה שני עלים נוספים ועליהם שוב - שכבה של קצפת. כך בונים מגדל אסתטי של קומות בלינצ'ס ושכבות קצפת ביניהן. מפזרים מעל שוקולד מגורד או מומס ביד נדיבה.
שימו לב: כדי לקבל מגדל יציב ועוגה מוצקה, כדאי לאחסן אותה במשך 24 שעות בקירור לפני הגשתה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!