רכיבים
- 200 גר' שוקולד מריר איכותי
- 240 גר' קמח
- 200 גר' חמאה
- 4 ביצים
- 240 גר' סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גר' שוקולד לבן
- 50 גר' שוקולד חלב
- 50 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• קוצצים גס את השוקולד הלבן, שוקולד החלב והשוקולד המריר (50 גר').
• ממיסים את החמאה ו-200 גר' השוקולד המריר בשיטת בן מארי - מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה החמאה והשוקולד, ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים.
כשמקבלים נוזל שוקולדי מסירים מהאש מסירים מהאש ומערבבים, עד שהנוזל יצטנן מעט.
• שוברים את הביצים לקערה נפרדת ומערבבים אותן עם הסוכר. לאחר שהביצים טרופות היטב, מוסיפים את תמצית הווניל.
• בשלב זה, מאחדים את שתי הקערות, קערת השוקולד וקערת הביצים יחד לקערה אחת, ומוסיפים את הקמח.
• זוכרים את השוקולדים שקצצנו בהתחלה? מכניסים גם אותם לתערובת.
• מעבירים לתבנית אפיה מלבנית בגודל בינוני, ואופים בערך 25 דקות. מתי להוציא? כששולי העוגה אפויים יחסית, אך המרכז עדיין עדין ורך - מחדירים קיסם למרכז והוא יוצא רטוב וללא פירורים.
• מניחים לעוגה להתקרר ופורסים לקוביות בגודל שווה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!