מתכון לסלט כרוב: קיימות מגוון צורות לאכילת כרוב: טרי, מאודה, אפוי, מטוגן, כבוש או ממולא.
הכרוב מכיל ויטמינים רבים, אך מעט קלוריות ולכן שימושי בדיאטות שונות, ויש אף אחת כזו שנושאת את שמו "דיאטת מרק כרוב".
גם מיליוני פועלים סינים, אכלו כרוב בזמן שעמלו על הקמת החומה הסינית הארוכה.
כדי לשמור על ערכו התזונתי, מומלץ לקצר בזמן הבישול, להקפיץ או לאדות קלות. והכי בריא לאכול כרוב טרי!
לפניכם שני מתכונים לסלט כרוב טעים וססגוני, האחד כרוב לבן ברוטב סויה, והשני כרוב סגול בתחמיץ. באחד מהם הרוטב מתווסף ממש לפני ההגשה, ובשני יש להשהות במשך הלילה את הסלט עם הרוטב, לספיגת הטעמים.
כרוב לבן ברוטב סויה
חבילת כרוב לבן קצוץ
לקלות במחבת:
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם שומשום
רוטב:
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס חומץ
חצי כוס סוכר
חצי כוס רוטב סויה.
להרתיח בסיר את השמן, החומץ והסוכר, וכשרותח – להוסיף חצי כוס רוטב סויה ולהוריד מהאש.
לפני ההגשה מערבבים בקערה את הכרוב, עם הרוטב (קר) והתערובת הקלויה.
כרוב סגול בתחמיץ
חבילת כרוב סגול קצוץ
כמה גבעולי בצל ירוק – חתוכים לטבעות קטנות.
לקלות במחבת:
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם שומשום
תחמיץ:
שני שליש כוס שמן
6 כפות מיץ לימון
6 כפות סוכר
כף חומץ
רבע כפית מלח
להכין את התחמיץ בקערה קטנה, ולשפוך על הכרוב והבצל. להוסיף את השקדים והשומשום, ולהשהות לילה במקרר לספיגת הטעמים...
טיפ: אם משתמשים בכרוב טרי, ורוצים לשמור את היתר במקרר, מתיזים מעט מים על החלק החתוך ושומרים בתוך שקית.
בנוסף כדי למנוע השחרת הקצה של הכרוב, משתמשים בסכין מפלדת אל-חלד, או בסכין קרמית.