רכיבים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 15 צנוניות, פרוסות דק דק
- 3 מלפפונים, פרוסים דק דק
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 85 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 1 כוס גדוש בעלי כוסברה
- 1 כוס שמיר קצוץ
- 1/2 כוס עלי נענע
- 2 ענפי טרגון, קצוצים
אופן ההכנה:
1. מפזרים את אגוזי המלך בתבנית בשכבה אחת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים גס את האגוזים.
2. הכנת הרוטב: בכוס קטנה או בצנצנת זכוכית, טורפים במרץ את מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. בקערה גדולה, מניחים את הצנוניות, המלפפונים ואגוזי המלך. מתבלים בקורט מלח ויוצקים מעל 3-4 כפות מהרוטב. מערבבים היטב יחד. מוסיפים את הגבינה המפוררת ומערבבים בעדינות.
4. בקערה נפרדת, מניחים את עשבי התיבול, מתבלים במעט מלח, מוסיפים את הרוטב הנותר ומערבבים היטב.
5. עורמים יפה את המלפפונים, הצנוניות, אגוזי המלך והגבינה בצלחת הגשה גדולה. מניחים מעל את עשבי התיבול ומגישים מיד.