רכיבים
- 1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
- 200 גרם כרוב ניצנים, חתוך לרבעים (אופציונלי)
- 250 גרם גבינת עיזים, חתוכה לקוביות
- 100 גרם אנדיב אדום, פרוס דק
- גרגירים מ-1/2 רימון
- 2 חופנים גדולים של עלי בייבי
- 1 אגס, חתוך לקוביות קטנות
- חופן אגוזי מלך, קצוצים וקלויים קלות במחבת יבשה
- תימין מיובש
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
- חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות הדלורית בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהדלורית רכה.
2. במקביל, מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את רבעי כרוב הניצנים במשך כ-8-10 דקות. מוסיפים למחבת את האנדיב הפרוס, וכף חומץ בלסמי, מקפיצים ביחד, מתבלים במעט מלח ומסירים מהאש.
3. מפזרים את קוביות גבינת העיזים בתבנית, מעבירים את התנור למצב גריל, ממקמים את התבנית במדף הגבוה ביותר וצולים עד להשחמה יפה.
4. בקערה גדולה, מניחים עלי בייבי, ועליהם בטטות, גבינת עיזים, אגסים, אנדיב, כרוב ניצנים, אגוזי מלך וגרגירי רימון. מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי, מתבלים במלח, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.