רכיבים
- 1/2 כוס עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
- 1/2 כוס אורז חום
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 6 צנוניות, פרוסות דק
- 3 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לכל צורה שאוהבים
- 1 אבוקדו, חתוך לקוביות או פרוס לחצאים
- 2 כוסות עלי ארוגולה
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות גרעיני חמנייה
- 1 כף זרעי פשתן
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מניחים את העדשים עם 3 כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך במשך 15 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
2. בסיר נפרד על אש גבוהה, מביאים לרתיחה את האורז וכוס מים או ציר ירקות ואז מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומניחים לאורז להצטנן לחלוטין.
3. בקערה גדולה, מניחים את האורז, העדשים, הגזר, הצנוניות, הארוגולה והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות. מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מניחים מעל את האבוקדו, מפזרים את גרעיני החמנייה וזרעי הפשתן ומגישים מיד.