זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- תרסיס שמן
- 1 בצל לבן, חתוך לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 ראש כרובית, קצוץ גס
- 5 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
- 1 כף תימין טרי, קצוץ
- 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
- 1 כף מרווה טריה, קצוצה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס ציר ירקות
- 1/3 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה
- 1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית בתרסיס שמן.
2. בקערה גדולה מקפיצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הכרובית והמרגרינה המומסת, עד לאיחוד. מוסיפים את התימין, הרוזמרין והמרווה; מתבלים במלח ופלפל.
3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומפזרים בשכבה אחידה. יוצקים את הציר באופן שווה על הירקות ומעבירים לתנור. צולים עד שהירקות רכים וספוגים בציר, במשך 20-25 דקות.
4. נותנים לכרובית להתקרר במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה, השקדים וגרעיני הרימון ומקפיצים היטב לאיחוד.