זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס קינואה אדומה או לבנה, שטופה
- ½1 כוסות מים רותחים
- ½1 כפות שמן זית
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 ענף סלרי קצוץ, כולל העלים
- 1 בצל ירוק, קצוץ
- 1 כף שומשום
- 2 כפות שקדים קלויים
- 1 כף סילאן
- לימון סחוט - לפי הטעם
- מלח
- 1/3 כרוב לבן, פרוס לרצועות
אופן ההכנה:
1. מחממים כף אחת משמן הזית בסיר ומוסיפים את הקינואה. מטגנים במשך כדקה ומוסיפים את המים.
2. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
3. מכבים את האש ולאחר 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים את הקינואה.
4. מטגנים את הכרוב עם כפית שמן זית על אש גבוהה, עד להזהבה.
5. מעבירים לקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים ומגישים.