זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס קינואה יבשה
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח (לא חובה)
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקינואה במסננת עם רשת דקה ושוטפים היטב. מעבירים את הקינואה לסיר בינוני, יוצקים מעל את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות או עד שהקינואה רכה.
2. בקערה, מערבבים את הירקות, עשבי התיבול והקינואה, מתבלים במיץ לימון ושמן, מערבבים ומתבלים במלח לפי הטעם.
ניתן להגיש מיד, אך היא טעימה יותר אחרי כמה שעות במקרר או אפילו לילה שלם. הטאבולה נשמרת במקרר עד 5 ימים.