רכיבים
- 1/2 כוס כוסמת
- 1 כרובית שלמה קטנה, קצוצה גס
- 1 כף שמן קוקוס
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 בצל צהוב קטן, חתוך לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ
- 250 גרם דלעת, קלופה, חתוכה לקוביות
- פיסת ג'ינג'ר טרי, קלוף וכתוש
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- 1 ברוקולי שלם קטן, קצוץ גס
- 2 כוסות ציר ירקות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שומשום
- 1/4 כוס עלי כוסברה טריה, קצוצה גס
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הכוסמת תחת זרם מים קרים עד שהם נותרים נקיים. משלבים את הכוסמת בסיר, יחד עם הכרובית הקצוצה ו-2 כוסות מים.
2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים כמעט במלואם, במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ונותנים "לעמוד" במשך 5 דקות בטרם הסרת המכסה.
3. בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן השומשום; ברגע שהוא מעלה גיצים, מוסיפים את הבצל ומבשלים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את הדלעת ומטגנים במשך כשלוש דקות.
4. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים לאיחוד ומבשלים במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, הציר ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים עד שהברוקולי רך, בערך 5 דקות.
5. להגשה, מחלקים את תערובת הכוסמת-כרובית בין ארבע קערות ואז יוצקים מעל את תערובת הברוקולי-דלעת. מקשטים בשומשום וכוסברה.