זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם שעועית ירוקה
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 1/4 בצל סגול, חתוך לקוביות
לרוטב:
- 1/2 1 כפות מיץ לימון או חומץ יין לבן
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בצנצנת אטומה, מנערים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד עד להגשה או שומרים עד יומיים במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר עד לשימוש.
2. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים + 2 כפות מלח. מוסיפים את השעועית, חולטים אותה במשך 60 שניות ומוציאים מיד בעזרת כף מחוררת למסננת. שוטפים תחת מים קרים זורמים כדי לעצור את תהליך הבישול של השעועית.
אם אתם מכינים את הסלט הזה להגשה מאוחר יותר, משאירים את השעועית לייבוש מלא במסננת ואז מעבירים אותה למקרר.
אופן ההגשה: עורמים את השעועית בכלי הגשה שטוח, מסדרים מעל את קוביות העגבניות והבצל הסגול, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, אם רוצים.