זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 8 ביצים גדולות
- 2/3 כוס יוגורט יווני רגיל
- 1 כף מיונז
- 1 כפית שמיר מיובש
- מלח ופלפל שחור
- 1 בגט גדול, מחולק ל-4, קלוי קלות
- 2 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)
- 2 עגבניות (עדיף מזן תמר), פרוסות דק
- 1 אבוקדו, חצוי, קלוף ופרוס דק
אופן הכנת כריך סלט ביצים:
1. מניחים את הביצים בסיר גדול ומכסים במים קרים בגובה 2.5 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה אחת. מכסים את הסיר ומסירים מהאש. מניחים בצד במשך 8-10 דקות, מסננים היטב ומצננים לפני שמקלפים את הביצים וחותכים אותן לקוביות.
2. בקערה גדולה, מועכים יחד את הביצים, היוגורט, המיונז והשמיר ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מחלקים את הסלט בנדיבות בין ארבעת חלקי הבגט החצויים, מוסיפים את העלים, העגבניות, והאבוקדו ומגישים מיד.