זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 170 גרם תערובת עלים ירוקים
- 1-2 אפרסמונים, קלופים (אופציונלי) ופרוסים
- 1-2 קלמנטינות או פרי הדר אהוב אחר, קלופים ומפולחים
- 1/2 כוס גרגרי רימון טריים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים
- 60 גרם גבינת עזים טרייה, מפוררת
- לוויניגרט הדרים:
- 2 כפות / חומץ תפוחים / חומץ בן יין / חומץ שמפניה
- 1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כפית גרידת קליפה דקה מתפוז
- 1 כפית דבש
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנת סלט פירות חורפיים עם רוטב ויניגרט הדרים:
הכנת הרוטב:
1. בקערה קטנה, מערבבים יחד היטב את החומץ, מיץ התפוזים, גרידת קליפת התפוז, הדבש והחרדל עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור. בהדרגה, מוסיפים את שמן הזית, ומערבבים עד להיטמעות מלאה. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.
הכנת הסלט:
2. מניחים את העלים הירוקים בקערת סלט גדולה או מחלקים בין קעריות אישיות, מעל מניחים פרוסות אפרסמון ופלחי קלמנטינה (או כל פרי הדר אהוב אחר), מפזרים את גרגרי הרימון, הפקאנים וגבינת העיזים המפוררת.
3. מזלפים על הסלט את הרוטב, ומערבבים בעדינו. מגישים מיד.