זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 מלון כתום
- 2 כוסות אטריות אורז מבושלות ומסוננות
- 3/4 כוס בוטנים קלופים קלויים
- 3 ענפי בצל ירוק
- חופן נבטים סיניים
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- קמצוץ צ'ילי גרוס יבש
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 6 טיפות שמן שומשום
- 1 כף חומץ
- 1 כפית שטוחה חמאת בוטנים
אופן הכנת סלט קיץ פיקנטי:
רגע לפני: כי חם, כי חופש וכי זה בדיוק הזמן לגוון בארוחות: מתכון לסלט אטריות אורז וכדורי מלון בתיבול פיקנטי - מנת קיץ עסיסית ומרעננת.
ציוד נדרש: כף פריזאית
• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים היטב מנוזלים ומצננים.
• קוצצים את הבצל הירוק.
• בעזרת כף פריזאית (ראו תמונה), קורצים מהמלון כדורים עגולים ויפים.
• מערבבים בקערה את אטריות האורז, כדורי המלון, הבצל הקצוץ והבוטנים הקלויים. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, לנוזל אחיד (אמולסיה).
• סמוך להגשה, מחלקים את הסלט לכלים אישיים, ויוצקים מעל את הרוטב.