זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 חבילת בצק עלים מרודד / 600 גרם בצק על בסיס חמאה
- 1 בטטה בינונית, מבושלת וחתוכה לפרוסות
- 1 חציל בינוני
- 2 ביצים טרופות (לטבילה ומריחה)
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- 1 בצל מטוגן
- טחינה מוכנה (למלית ולהגשה)
- מלח גס
אופן ההכנה:
1. חותכים את החציל לפרוסות דקות ובוזקים עליהן מלח גס. משהים בצד כשעה. שוטפים, מנגבים וטובלים בביצים הטרופות. מטגנים מכל צד עד להזהבה ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. פותחים את הבצק ומרדדים מעט יותר מהרידוד המוכן. חוצים לשניים ומניחים חלק אחד בתבנית. מורחים מעל שכבת טחינה, מסדרים את פרוסות החצילים, הבטטה, הביצים והבצל וסוגרים עם חצי הבצק הנותר. מורחים על הבצק את הביצים הטרופות. מכניסים לתנור המחומם לאפייה, עד הזהבה יפה. מגישים חם עם זילוף נוסף של טחינה מעל וטחינה בצד.