לקרפים:
- ¼1 כוסות חלב
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח לבן, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 4 כפות חמאה, מומסת
למלית התותים:
- 450 גרם תותים טריים או קפואים, חתוכים לרבעים + יותר - לקישוט
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כף מיץ לימון
- אבקת סוכר - לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מערבבים יחד את התותים והסוכר. נותנים לתערובת לעמוד עד שמיצי הפרי משתחררים, בערך 30 דקות. אם משתמשים בתותים קפואים, מחממים אותם עם הסוכר על אש בינונית עד שהם מפשירים, בערך 2 דקות.
2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הקורנפלור ומיץ הלימון. משלבים אותם עם תערובת התות. מרתיחים את התערובת בחום בינוני-נמוך עד שהיא מסמיכה, במשך כ-10 דקות ואז מניחים אותה בצד.
3. מערבבים בקערה בינונית את החלב, הביצים, הקמח, הסוכר והמלח, בתוספת 3 כפות מהחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מגרדים את הדפנות לפי הצורך, במשך כדקה.
4. מחממים תנור ל-175 מעלות ומחממים מחבת טפלון על אש בינונית. משמנים את המחבת עם חלק מהחמאה שנותרה ואז יוצרים קרפ על ידי שפיכה מהירה של 1/4 כוס מהבלילה למחבת. מרימים את המחבת מהאש ומטים אותה בתנועה סיבובית כדי לעטות את המשטח התחתון בצורה אחידה. מבשלים את הקרפ עד שהקצוות מתרחקים מהמחבת והתחתית שחומה- זהובה, במשך כ-2 דקות. הופכים את הקרפ בעזרת מרית גומי וממשיכים לבשל עד שהוא משחים קלות בצד הנגדי, במשך כדקה נוספת. מעבירים את הקרפ לתבנית ומכניסים לתנור כדי שיתחמם. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
5. להרכבת הקרפים, מחממים את מילוי התות על אש נמוכה, אם רוצים. מוסיפים 2 כפות מהמלית למרכז כל קרפ ומגלגלים אותו. מניחים מעל מעט תותים ומפדרים באבקת סוכר.