לבצק:
- 3/4 כוס חלב
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות חמאה לא מלוחה
- 1 ביצה
- ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית מלח
- קמצוץ קינמון
- 1 כפית שמרים יבשים
- 4 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
לזיגוג השוקולד:
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 3 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות חלב
- 1 כף שמנת מתוקה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- סוכריות אטריות לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מחממים את החלב, המים והחמאה על אש בינונית עד שהם מעט חמים למגע (בערך 35-38 מעלות). מערבבים פנימה את הביצה.
2. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את הקמח עם המלח והקינמון.
3. מוסיפים את השמרים ואת תערובת החלב. מערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד, במשך 3-4 דקות. מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים לערבב עד שהבצק מקבל מרקם חלק (הוא יהיה די דביק), במשך 5 דקות נוספות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה המשומנת קלות בתרסיס שמן. מכסים בניילון נצמד באופן רופף ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד לגודל כפול, במשך כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
5. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.25 סנטימטרים. בעזרת חותך עוגיות עגול קטן או בשולי כוס קטנה, יוצרים עיגולים מהבצק. משתמשים בחותך עוגיות או בכוס קטנה יותר כדי ליצור חור נוסף במרכז כל עיגול.
6. מעבירים את הסופגניות לתבנית האפייה המוכנה. מברישים קלות עם החמאה המומסת ואופים עד להזהבה, במשך 10-12 דקות. מצננים במשך 10 דקות.
7. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, מקציפים את אבקת הסוכר עם אבקת הקקאו, החלב, השמנת והווניל, עד לשילוב. טובלים כל סופגנייה בתוך הזיגוג כך שהוא מצופה בערך עד אמצע הצד. מנערים את עודפי הזיגוג ומניחים את הצד שאינו מצופה על תבנית האפייה. מפזרים מעל סוכריות, אם רוצים. הזיגוג יתקבע תוך 5-6 דקות.