לצ'ורוס:
- 1/2 כוס (125מ"ל) מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
- 3 ביצים בינוניות, טרופות
- 1 ליטר שמן לטיגון
- 1 כוס (100 גרם) סוכר לבן, לציפוי
- 1/4 כפית קינמון - לא חובה, לציפוי
לרוטב ריבת החלב-קפה:
- 1 צנצנת ריבת חלב
- 1 כף גדושה קפה מגורען / נס קפה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הצ'ורוס: מניחים בסיר בינוני את החלב, המים, הווניל, החמאה, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה חזקה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. מוסיפים את הקמח, מכבים את האש ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ, עד שהקמח נספג והתערובת חלקה, אחידה ונפרדת מדפנות הסיר.
3. מעבירים לקערת המיקסר ומערבלים בוו הגיטרה במשך 4 דקות, במהירות נמוכה, עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצה אחת. (בתחילה התערובת נראית מפורקת, אך בהמשך היא מסתדרת ומתאחדת). מוסיפים את הביצה הנוספת וכשהיא נטמעת בתערובת, מוסיפים את הביצה השלישית ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוזלי.
5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים לתוך שמן חם - 180 מעלות. (מודדים בעזרת מדחום ואם אין, בודקים בעזרת קיסם: מכניסים קיסם לשמן החם ואם נוצרות סביבו בועות, ניתן להתחיל לטגן.)
6. מזלפים פס מעל הסיר וגוזרים או חותכים בתוך השמן. בכל סבב מטגנים 4-5 יחידות, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
7. הופכים פעם אחת בתוך השמן ומוציאים כשהצ'ורוס זהובים. מניחים במסננת ומגלגלים בסוכר ובקינמון.
8. מכינים את הרוטב: ממסים את אבקת הקפה במים הרותחים, מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים למרקם אחיד. מגישים את הצ'ורוס החמים לצד הרוטב.