סאגת מצלמות המהירות ממשיכה לייצר כותרות כשהפעם הייתה זו הכרעה דרמטית של בית המשפט לזכות נהגים מכתבי אישום שהוגשו נגדם בעקבות המצלמות. למרות זאת, במשטרה מתעקשים להמשיך ולתעד את הנהגים אף שבינתיים לא נשלחים דוחות עד לאישור הפרקליטות בדבר מהימנות המצלמות.
המשטרה הודיעה היום (חמישי) בעקבות הכרעת מצלמות המהירות כי "בית המשפט קיבל היום את החלטתו, מבלי שנבחנו ממצאי הבדיקות המקיפות, המגיעות לסיומן בימים אלו בטכניון, ואשר מטעמים פרוצדורליים לא הובאו בפני בית המשפט בשים לב לשלב בו היה מצוי ההליך המשפטי באותה העת. כזכור, משטרת ישראל היא שפנתה מיוזמתה, בתיאום עם הפרקליטות, למומחים מהטכניון לצורך בדיקת אמינות ומהימנות המצלמות, זאת מוקדם יותר השנה ובטרם הוכרע הנושא בבית המשפט.
עוד אמרו במשטרה, כי "הדו"ח בעניין מצלמות המהירות א-3 מצוי בשלבי גיבוש סופיים. לאחר השלמת הדו"ח הסופי, ייבחנו ממצאיו על ידי משטרת ישראל והפרקליטות, וככל שהדו"ח יבטיח את אמינותן הגבוהה של מצלמות א-3, ישובו המצלמות לפעול באופן מלא וימשיכו להיות חלק מסל האמצעים הרחב שנמצא בשימוש המשטרה במשימתה החשובה - להיאבק בקטל בכבישים ולהציל חיים. בכוונתנו ללמוד את פסק הדין ולבחון יחד עם פרקליטות המדינה האם יש מקום לערער עליו בפני בית המשפט המחוזי, זאת בין היתר בשים לב לממצאי הדו"ח הסופי לאחר שזה יתקבל".
פסק הדין של בית המשפט בעכו זיכה 21 נהגים מעבירות תנועה. בית המשפט מתח ביקורת קשה על מכון התקנים וקבע כי "המומחה לא אמר אמת בבית המשפט עת העיד שהוא ואחרים מהמכון נכחו בניסויים שבוצעו בהולנד לצורך דיוק המדידה של המערכת. בהתאם, יש לתת לעדותו משקל נמוך אם בכלל". עוד ציין בית המשפט כי לא העיד כל נציג אחר ממכון התקנים ביחס לניסויים שלכאורה בוצעו וכי "לא הובאו לעדות המומחים ההולנדים שחתומים על דו"ח בדיקות יחידות הקצה שבוצעו לכאורה במעבדה. לא הוגש כל מסמך מטעם המאשימה המעיד על הניסויים שבוצעו".
בית המשפט החליט, כי "ניתן לקבוע באופן חד וברור כי הבדיקות שנטען על ידי המאשימה שבוצעו לצורך תקינת המערכת הן בגדר 'עדות שמועה'" על כל המשתמע מכך. על כן הוכח שהמומחה לא נכח בבדיקות אלא הסתמך על גורמים חיצוניים שאף הם לא הובאו להעיד מטעם המאשימה". עוד נקבע כי "לאור העובדה שתו התקן לא הוכח כלל הרי שיש לקבוע כי עובדות כתבי האישום לא הוכחו מעבר לספק סביר ולטעמי לא הוכחו כלל מעבר לנדרש".
במקביל להחלטת בית המשפט, מסר מכון התקנים, כי המעבדה ההולנדית ,NMi הנחשבת למעבדה המובילה בעולם, ביצעה מעל 500 מדידות שבדקו את מצלמות המהירות א-3 והוכיחו את אמינות המצלמות. יו"ר מכון התקנים הישראלי, אורי דורי, אמר: "ידענו והאמנו כי יוכח כי מצלמות המהירות אמינות, מהימנות ועומדות בדרישות התקן. אני שמח שגם הדו"ח הסופי קובע זאת, ומצר על כך שגורמים אינטרסנטיים ניסו להשחיר לכל אורך הדרך את מכון התקנים".
המשטרה טענה לפני כשבועיים כי מהנדסי הטכניון העבירו עדכון שממנו עולה כי אמינות מצלמות המהירות א-3 "גבוהה מאוד". "דו"ח הבדיקות של מהנדסי הטכניון נמצא בשלבי גיבוש סופיים", נמסר אז. "עם קבלת הדו"ח הסופי הוא יועבר לעיון ואישור פרקליטות המדינה. בכפוף לאישור זה, תחודש האכיפה והנפקת הדו"חות בתקופה הקרובה".
עם זאת, בפרקליטות המדינה שאמורה לאשר את הדברים מיהרו להגיב לדברי המשטרה ואמרו כי "טיוטה של הדו"ח כבר הועברה לבחינת הפרקליטות, אשר סברה כי יש עוד מספר נקודות הטעונות הבהרה בטרם קבלת החלטה סופית. הפרקליטות תמתין לדוח הסופי, כמקובל, בטרם קבלת הכרעה כלשהי בעניין".
בינתיים, המשטרה נתנה ארכה נוספת לתשלום הקנס המקורי, וזאת עד ליום 15.10.18. בנוסף, דו"חות שממתינים לקביעת מועד לדיון בבתי המשפט מיום 10 ביוני 2018 יקבלו מועד דיון חדש.